Var glad att du ens fick ett samtal.

Publicerat: 2010/04/06 i Åsiktshörnan

Ojoj, nu är det plötsligt väldigt synd om ”Oskar” som våldtog två tjejer i Bjästa, han har gjort en anmälan mot SVT. ”Vi fick aldrig något erbjudande att komma till tals i programmet” (Uppdrag granskning) – så uttrycker sig våldtäktsmannens mamma. Men vilka argument skulle möjligen hålla när man försvarar en, dessutom två gånger, dömd våldtäktsman? Det skulle bli cirkus av hela grejen.

”I anmälan skriver hon att det var lätt att identifiera ”Oskar” i programmet, eftersom det spelades upp ljudfiler från polisförhör. ”Oskars” bror hängdes också ut genom att de visade bilder från hans blogg i programmet. På bloggen fanns uppgifter om hans namn, adress, mobilnummer och e-postadress.”

Broderns blogg var/är offentlig. Jag har själv varit inne och kollat på den, och jag kan ju säga att han gick ju knappast under stolen med sitt hårt riktade hat mot de två våldtagna tjejerna. Hans blogg var endast till för just detta: att sprida sina åsikter ang. hela händelsen, att ”Oskar” var oskyldig och att han borde befrias från alla anklagelser. Dessutom är handlingarna från rättegången och den lagda domen offentlig och går enkelt att finna på nätet. Det är så det fungerar. Att anmäla SVT för detta, som gjorde en otroligt bra insats genom att sända programmet, är detsamma som att ta ifrån dessa två tjejer sin upprättelse.

Känner ingen som helst sympati för varken mamman, brodern eller allra minst ”Oskar”. Gärningsmannen är skyldigt dömd och hans mamma och bror är uppenbarligen två av de personer som förespråkat den hårda mobbning dessa två tjejer fått utstå, de två tjejer som fick en hel kommun emot sig. En av dem tvingades dessutom fly. Att våldtäkten skedde på en skoltoalett, kanske en av de platser i sin närvaro där man skall känna sig som tryggast, gör mig illamående och än mer fly förbannad.

”Enligt mamman har Uppdrag Granskning förstört familjens liv. De har nu tvingats lämna Bjästa och flytta till skyddad adress.”

Kan det vara karma, må tro?

Ni finner artikeln från Aftonbladet här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s