Lika underbart varje gång.

Publicerat: 2010/03/11 i Uncategorized

Då var gårdagen förbi, det som vi alla hade väntat på sedan biljettsläppet förra året. Men gud vad underbart det var att stå där tillsammans, trots värkande fötter och en halvt krossad handled.

kent körde en salig blandning av nya och gamla låtar. Saker man ser har för alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och det var helt underbart att äntligen få se den live. Mestadels hörde vi låtar från Vapen och Ammunition, Du & jag döden, Tillbaka till samtiden och Röd, men Musik non stop var ett härligt inslag från Hagnesta Hill liksom Saker man ser från Isola. Vi fick även höra den mindre kända På drift (ni vet låten som den lilla tjejen sjunger, om mobbning, i FRIENDS-reklamen).

Konserten slutades givetvis med Mannen i den vita hatten och vi kunde se röda pappersfåglar med inpräntade lyrics spridas över hela arenan. Klumpen i halsen var tung när jag tillsammans med de andra lämnade Cloetta Center för att återgå till det så grå och trista vardagslivet.

Plus och minus under kvällen:

+ Jockes underbara moves och mellansnack om åldersnoja och det faktum att Vinternoll2 skulle ha varit skriven i år istället med tanke på denna jävla vinter.

+ Låtlistan. Har aldrig varit med om en skönare spellista. Skönt att kent vågar blanda nytt med gammalt.

+ Publikmassan. Det var säkerligen tryck fram vid staketet, men jag stod relativt nära och hade inte en enda armbåge i sidan. Stod helt fritt och bara njöt. Underbart bra!

+ Röds merchandise. De har aldrig haft så snygga tröjor eller så många modeller. Nice! Själv fick jag med mig ”munnen”, som den kallas, hem för ynka 240 kronor.

+ Mannen i den vita hatten. Skönt att kent fortsätter samma trend med denna låt som de tidigare gjorde med 747 som avslutningslåt.

+ Bandet, såklart. De är ju helt jääääävla underbara!

– Att jag i princip råkade bryta handleden när jag blev lite småsur på Henrik, haha, det gjorde så ont att jag inte kunde ha klockan kvar på handleden.

– Det faktum att man inte får ha systemkamera med sig in på konserten. Det suger så jävla hårt! Det var ju som Lelle sa ”det där är ju löjligt, det finns ju mobilkameror idag som uppnår samma kapacitet som en systemkamera”. Så är det ju faktiskt. Skittöntigt att man inte får ha med sig en systemkamera, men de små digitalkamerorna får man allt ha med sig, oavsett kvalitet…

– Folk som inte fattar att de inte skall fota med blixt med sina små skitdigitakameror på konsert… Blir lika frustrerad varje gång! 😛

Kvällen var underbar och just nu sitter jag här i lägenheten och drömmer mig bort. Hoppas på att få se dem åtminstone en gång till, sex gånger är inte nog! Hoppas, hoppas, hoppas! 🙂

Nu skall jag käka frulle! Byes!

Annonser
kommentarer
  1. matilda skriver:

    faaan så underbart du verkar haft det :”’D men åh, så surt att du blev sjuk just till konserten :< Man vill ju verkligen kunna släppa loss helt liksom..

    Åh men ja vad bra att du varnar mig, tack haha! Tänkte på det för dem brukar ju förbjuda systemkameror på de flesta konserter så jag vet inte riktigt hur jag ska göra :

    Men ja, jag vet hur det känns : Sen kommer dom ju tillbaka i augusti så det känns ändå rätt bra :’D
    Ser fram emot nästa vecka så sjukt myckst! Låtlistorna hittils har ju varit grymma så hoppas på nåt jättebra :> Åh skulle verkligen också vilja höra Saker man ser live, den är en av mina absoluta favoriter. Kevlarsjäl och Beskyddaren också, och de har jag aldrig heller fått höra live. :<

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s